Dashboard lampjes betekenis opel vectra c

Geplaatst op: 05.03.2021

Meer over: auto autorijden dashboardlampje waarschuwing. Als dit lampje gaat branden dan is de bandenspanning of te laag of je banden zijn lek. Als dit lampje gaat branden zit er een storing in de sensor of is deze kapot.

Wanneer dit lampje brandt betekent dit dat er een storing in het systeem zit, het ABS systeem is uitgeschakeld. Waarschuwing voor onbedoeld verlaten van de rijstrook actief rijstrookbewaking.

Als dit lampje gaat branden moet je zo snel mogelijk gaan tanken. Met deze indicatie kunt u uiteraard gewoon doorrijden. Noodloop  Dit lampje brandt wanneer je auto in noodloop gaat. Vaak gaan mensen ook pas naar de reden zoeken wanneer een lampje gaat branden.

Oranje betekent dat u vaak nog even kunt doorrijden. Ook kan het zijn dat wanneer je een zwaar voorwerp op een stoel legt, het lampje gaat branden. Waarschuwing voor ijsvorming, dashboard lampjes betekenis opel vectra c. Dit dashboardlampje geeft aan dat er een probleem of storing is in de airbag of gordelspanner.

Automatische start-stop: motor uit Verschijnt zodra:  je stilstaat en je motor uit is maar je auto nog wel aan is? Download document PDF. Parkeersensoren aan  Parkeersensoren helpen je met het parkeren van de auto in smalle ruimtes!

Je kunt door wat aan je stuur te draaien proberen het contact om te draaien.
  • Water in brandstof Verschijnt zodra:  er teveel water in het brandstoffilter zit. Je kan ze naar beneden of omhoog laten schijnen.
  • Bergrem ingeschakeld. Luchtfilter vies.

Wanneer dit lampje na het aftappen van het water nog steeds brandt, is het brandstoffilter aan onderhoud toe. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste waarschuwingslampjes. Achterruitverwarming ingeschakeld Verschijnt zodra:  de achterruitverwarming aan staat. Vaak denken mensen dat het wel meevalt. Aandrijflijn storing  Dit lampje brandt wanneer er een storing is.

  • Dit lampje brandt altijd even wanneer de auto wordt gestart, hierna moet het lampje uitgaan.
  • Waarschuwingsafstand tot een andere auto. Dimlicht staat ook wel bekend als het 'normale' licht.

Op het dashboard ziet dashboard lampjes betekenis opel vectra c een waarschuwingslampje branden en u heeft het instructieboekje van uw auto niet bij de hand. Dit dashboardlampje geeft aan dat het oliepeil of de oliedruk te laag is. Het kan zijn dat er een storing in het airbag systeem zit wanneer dit lampje gaat branden. Het lampje van de auto met openstaande deuren geeft aan dat er een portier openstaat.

De kans dat de reparatie rekening hierdoor extra hoog wordt, is zeker aanwezig.

Waarschuwingslampjes in je dashboard

Dit dashboardlampje geeft aan dat er een probleem of storing is in de airbag of gordelspanner. Stuurbekrachtiging  Als dit lampje gaat branden kan er iets mis zijn met de stuurbekrachtiging van de auto.

Vermijd hard remmen en abrupte stuurbewegingen.

Zet de auto dan direct aan de kant. Dit is echter nooit het geval. Daarnaast wordt je eerder opgemerkt door medeweggebruikers! Stop de auto direct als dit lampje tijdens het rijden gaat branden. Voorruitontwasemer actief Verschijnt zodra:  je de voorruitontwasemer hebt aangezet. Als u nieuwe banden dashboard lampjes betekenis opel vectra c monteren kunt u beter dan ooit vergelijken restaurant hudson beach den haag eigenschappen de verschillende banden kenmerken.

Dashboard lampjes hebben een kleur met een reden

Waarschuwingslicht auto staat op de handrem. Luchtfilter vies Verschijnt zodra:  je luchtfilter vies is of verstopt. Wanneer je een storing in je remlichten hebt, gaat dit lampje branden.

  • Het grootlicht zorgt ervoor dat u extra zicht heeft bij donkere weersomstandigheden.
  • Verschijnt zodra:  je een storing hebt in de remlichten.
  • Airbags en navigatiesystemen vaker gestolen Zo kom je veilig op je bestemming bij sneeuw of ander winters weer.
  • Snelheidsbegrenzer ingeschakeld Verschijnt zodra:  je de snelheidsbegrenzer hebt ingeschakeld.

Je hebt dit systeem ingeschakeld, kun je beter je groot licht uitzetten tot deze gepasseerd zijn. Het lampje is vaak kort zichtbaar tot dat je afremt, dashboard lampjes betekenis opel vectra c. Wanneer je tegenliggers hebt, omdat je niet harder dan een bepaalde snelheid wil rijden.

Stadslichten staan aan. Mechanisch probleem of elektrische fout. Vaak merk je dat ook aan het rijgedrag van de auto. Zoek zo snel mogelijk een oplaadpunt om je accu weer op te laden?

Nog één ding...

Portier open. Laat dit op korte termijn repareren. De kans dat de reparatie rekening hierdoor extra hoog wordt, is zeker aanwezig. Accu storing Er is een storing of defect in het laadstroomcircuit.

Als het gewoon gaat branden zonder een van de bovenstaande redenen, bij normaal gebruik rond de km. De auto zal automatisch afslaan wanneer je stil staat en de koppeling ingetrapt hebt, dashboard lampjes betekenis opel vectra c. Facebook 0 0 Whats App Mail Mail Wanneer dit waarschuwingslampje gaat branden kunt u in principe nog doorrijden, zit er een storing of is het systeem niet bereikbaar.