Excel uren optellen bij datum

Geplaatst op: 19.03.2021

Als voorbeeld zetten we de eerste dag van elke maand onder elkaar. De functie dag retourneert 8 en voegt er 15 toe. In dit voorbeeld kunt u de begindatums opgeven in kolom A.

U kunt een negatief getal invoeren om dagen van de begindatum af te trekken en een positief getal dat u wilt toevoegen aan uw datum.

Dit komt doordat het uur van vertrek groter is dan het uur van aankomst. Nieuw in Excel Klik de knop OK wanneer je dit hebt gedaan. Voor alle zekerheid kijk even of zij er al niet in staan.

Dit is een manier om dit in te stellen in het werkblad.

Klik in het dialoogvenster Celeigenschappen in de lijst Categorie op Aangepast. Typ [h]: mm; in het vak type boven aan de lijst met notaties en kies vervolgens OK. U kunt een negatief getal invoeren om dagen van de begindatum af te trekken en een positief excel uren optellen bij datum dat u wilt toevoegen aan uw datum.

In dit voorbeeld wordt het aantal jaren, maanden en dagen van een begindatum opgeteld en afgetrokken van de volgende formule:. CS2 - CS3.

  • Was deze informatie nuttig?
  • Tip:  U kunt tijden ook optellen met AutoSom. U kunt echter één tijdwaarde aftrekken van een andere tijd om te berekenen hoeveel tijd aan een project is besteed.

Aanbevolen berichten

Hier is het Engelstalige artikel ter referentie. Geeft het seriële getal van de datum voor of na een opgegeven aantal werkdagen met aangepaste weekendparameters. Hetzelfde voor uren. Meer functies. Opmerking:  U kunt meer dan 24 uur optellen en aftrekken in Excel voor het web, maar u kunt geen aangepaste getalnotatie toepassen.

Typ je een uur in, dan krijgt deze ook een waarde.

Klik de knop OK wanneer je dit hebt gedaan. Begrijpen hoe Excel rekent met datums en tijden In Excel worden datums opgeslagen als gehele getallen en tijden als decimale getallen. Hierdoor zal er rekening worden gehouden met de uren hoger dan 24 uur! Geeft het aantal volledige werkdagen tussen twee datums met aangepaste weekendparameters, excel uren optellen bij datum.

Was deze informatie nuttig?

Trek in cel D2 de eindtijd af van de begintijd. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten.

Meer functies. Voer het aantal dagen in dat u wilt optellen bij of aftrekken in kolom B.

In E2 daarentegen staat een formule die de uren weergeeft. Voer de volgende stappen uit om de verstreken tijd weer te geven, wat het verschil is tussen twee tijden, excel uren optellen bij datum. Stel dat uw account een factuur cyclus van dertig dagen heeft en dat u de financile bedragen van de rekening van maart wilt hebben. Elements Je zal zien dat Excel geen datum bewaard heeft maar een decimaal getal.

Getalopmaak van datums en tijden

In het volgende voorbeeld ziet u hoe u datums opmaakt en aftrekken door positieve of negatieve getallen in te voeren. Deze zijn niet enkel afhankelijk van het aantal uren; maar ook van het afgesproken uurtarief. Wil je weten op welke weekdag de toekomstige datum valt? Het enige verschil met de situatie hierboven is dat we rekening moeten houden met de rustpauzes.

U wilt uw tegoed overzetten naar uw betaalrekening, zodat deze tegoeden 15 kalenderdagen vr die datum arriveren, zodat u de notatie op beide cellen tegelijk kunt toepassen. Dit is een manier om dit in te stellen in het werkblad? Nieuw in Excel Je kan meer lezen omtrent deze oplossing op de website van Microsoft zelf:. Selecteer cel B1 in het bovenstaande voorbeeld en sleep naar cel B2, hoe beter we u kunnen helpen!

Hoe meer u ons vertelt, groet Jan Schrijver Log in om te reageren. Lijkt me een uitdaging want ik heb het nog volume tabak online bestellen luxemburg gevonden, hoe het datumsysteem werkt in Excel, excel uren optellen bij datum.

Begrijpen hoe Excel rekent met datums en tijden In Excel worden datums opgeslagen als gehele getallen en tijden als decimale getallen. Zoeken naar:. Cursus Excel   go to :  Index   - vorige - volgende         Les 74 Excel uren optellen bij datum en tijd 2     Datum en tijd begrijpen Het is belangri.

Bedankt voor uw feedback.

Dit is al heel wat beter: Dus telkens wanneer je uren wil optellen waarvan de som meer dan 24 is, plaats dan de "u" tussen vierkante haken [u] in het venster "celeigenschappen". Om te beginnen moet je gaan berekenen hoeveel uren er gewerkt werd. Reactie verzenden Reactie annuleren Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Als voorbeeld zetten we de eerste dag van elke maand onder elkaar! Druk vervolgens op Enter. Het enige verschil met de situatie hierboven is dat we rekening moeten houden met de rustpauzes.