Klimaat griekenland mei juni

Geplaatst op: 10.03.2021

Het regent ook meer op het eiland Samos vanwege begroeiing. Het kan ook verschil maken of je aan de westkant of aan de oostkant van de eilanden verblijft.

De grootste kans op deze hoge temperaturen vind je dus op het vasteland rond de hoofdstead Athene, maar ook op de eilanden die behoren tot de Dodekanse eilandengroep. Wat is de hoofdstad van Griekenland? Vanaf oktober worden de dagen korter en wat minder aangenaam.

Fijn voor een strandvakantie, maar als je meer wilt is deze periode niet aan te raden. Door het versturen van de gegevens ga je akkoord met ons privacybeleid. Uitzondering is het noorden van Griekenland, waar er ook in de zomer gemiddeld 20 tot 40 millimeter per maand valt.

Mooi weer is natuurlijk erg fijn als u op vakantie gaat naar Griekenland. Wat is je e-mail. Griekenland heeft een mediterraan klimaat.

Ga verder Meer info. Verder naar het oosten dichtbij Turkije liggen de Egesche Eilanden als Samos.

  • Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Griekenland. Dat verschilt ontzettend met de zomermaanden.
  • Er valt in oktober op 8 Dagen neerslag met een totaal van 15 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Griekenland. Er valt in juni op 6 Dagen neerslag met een totaal van 16 mm en het is deze maand 24 Dagen droog in Griekenland.

Voor- en naseizoen

Hoe was het weer? Deze eilanden groep ligt in de Egeïsche Zee en de luchtvochtigheid is op deze Griekse eilanden als Amorgos , Mykonos , Naxos , Paros en Santorini een stuk lager. Hoe dan ook, in deze periode is het weer in mei in Griekenland vrij gunstig voor een droomvakantie.

Laatste blogs. Natuurlijk is het mogelijk dat er in de lentemaanden al heerlijke temperaturen zijn. Het klimaat is heel goed in deze stad in mei.

  • Geleidelijk breidt het Azorenhoog haar invloed uit terwijl het Euro-Aziatische hoog in betekenis afneemt.
  • Beste reistijd, weer en klimaat Griekse Eilanden Beoordeling:. Indien gewenst kun je het deze cookies weigeren.

Veelgestelde vragen Waar liggen de Griekse Eilanden, klimaat griekenland mei juni. De ochtenden en de vroege avonden zijn zeer aangenaam omdat de warmte aan de middag vrij comfortabel is. Klimaatinfo van Griekse Eilanden. Er valt in september op 3 Dagen neerslag met een totaal van 6 mm en het is deze maand 27 Dagen droog op de Griekse Eilanden.

Creditcard meenemen Neem naast je eigen bankpas ook een creditcard mee. De beste reisperiode is afhankelijk van het eiland.

Weer en klimaat in Griekenland

Veel hotels en appartementen beschikken over een zwembad, maar op elk Grieks eiland is de zee niet ver weg. De Dodekanesos in mei Samen met Athene en het eiland Hydra genieten het eiland Rhodos en die van de Dodekanesos van een ideaal klimaat voor allerlei soorten toeristische activiteiten.

Er valt in maart op 11 Dagen neerslag met een totaal van 51 mm en het is deze maand 20 Dagen droog in Griekenland.

In mei, de word achtergrondafbeelding instellen temperatuur in Corfu eiland is 20C maximumtemperatuur is klimaat griekenland mei juni en minimumtemperatuur is 18C.

Omdat Griekenland een land is waarbij er duidelijke verschillen te vinden zijn tussen bepaalde regio's, worden de meest populaire toeristische regio's er uit gepikt. Beste reistijd om naar Griekenland te gaan, klimaat griekenland mei juni.

Op de eilanden meer naar het noorden en langs de kusten van het vasteland komt het soms tot minima onder 0 o C. Gemiddeld is het maximaal 28C in juni in Centraal Griekenland en minimaal rond de 21C. Op de zonkalenderpagina's van deze regio's en plaatsen in Griekenland vind je de specifieke zon informatie over het betreffende gebied.

De Griekse eilanden hebben namelijk niet allemaal hetzelfde klimaat.

Temperatuur Griekenland

In de herfst is het in Centraal Griekenland gemiddeld 18°C. Actuele weersverwachting Griekenland Gaat u binnenkort op vakantie naar Griekenland? Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden inclusief de eilanden die met een brug met het vasteland verbonden zijn. In juli van dat jaar kwamen de temperaturen zelfs in het noorden van Griekenland op verschillende dagen ruim boven de 40 o C.

In de maand mei, maximumtemperatuur is 21°C en minimumtemperatuur is 17°C bij een gemiddelde temperatuur van 19°C.

  • Bekijk de vliegvelden.
  • Het klimaat in gebieden rond de Middellandse Zee zorgt voor droogte in de zomer en milde natte winters.
  • Er valt in totaal mm neerslag op 41 dagen.
  • De zeetemperatuur ligt rond de 24°C.

Er valt in december op 13 Dagen neerslag met een totaal van 26 mm en het is deze mobiele telefoonnummer achterhalen 18 Dagen droog in Griekenland. De zeetemperatuur klimaat griekenland mei juni rond de 18C.

Veel hotels en appartementen beschikken over een zwembad, klimaat griekenland mei juni, maar op elk Grieks eiland is de zee niet ver weg. Meer klimaatinformatie Klimaatcijfers zijn handig, waar in de wintermaanden de nodige neerslag valt.

Adequate kleding en een goede voorbereiding zijn essentieel om niet verrast te worden door het slechte weer dat je kan teleurstellen. Wat is de hoofdstad van Griekenland. Onthouden: Het klimaat in Griekenland in mei volgens perfect en goed naargelang regio's en steden.

Vakantie in Griekenland

Bekijk dan even goed de weersverwachting aangezien de temperaturen nog erg kunnen schommelen. Er valt in december op 11 Dagen neerslag met een totaal van 51 mm en het is deze maand 20 Dagen droog in Griekenland.

Soms komt de temperatuur boven de 20 o C.

Gemiddeld is het maximaal 18C in april op Griekse Eilanden en minimaal rond de 15C. Ongeveer 1. Ook in Griekenland valt neerslag, maar dat gebeurt voornamelijk in de wintermaanden. Glyfada in mei.