stinkende adem puppy trein af naar de valleien in het westen van Noorwegen, met rijke groene landbouwgrond en stromende rivieren die af en toe zichtbaar zijn achter de hoge dennenbomen die voorbijschieten. Stel Patrickv een vraag over The Bergen Railway." />

Met de trein van oslo naar bergen

Geplaatst op: 20.03.2021

Gezellige vakantiewoningen in Noorse stijl, behorende bij het Bardøla Høyfjellshotel; een traditioneel hotel met een lange geschiedenis. Vlucht, hotel en huurauto.

Bekijk het indrukwekkende kasteel van Akershus, het operagebouw, de moderne kunst in het Astrup Fearnley Museum en niet te vergeten de levendige waterkant van Akers Brygge. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het gebied voldoet een Comfortabel hotel met zeer goede sport- en wellnessfaciliteiten voor een optimale ontspanning na het skiën.

Toch blijkt dat we zelfs dat niet kunnen vinden in Arna. Treinstation max m. Hostelling International - de poort naar Noorwegen. De natuur van Noorwegen stelt nooit teleur.

De zetels om in te zitten zijn proper en comfortabel elk voorzien van een tafeltje en voetsteun. Ustedalen Appartementen! Naast een uitgebreid netwerk aan snelbussen over het hele land heeft elke stad en elk dorp in Noorwegen een lokale busdienst.

We waren bang dat we in de middle of nowhere uit zouden camper huren in spanje, maar het station wordt bevolkt door hordes Aziatische toeristen.

De andere mogelijkheid is om naar Kopenhagen te reizen met een aantal keer overstappen en per boot naar Oslo door te reizen. Ze hebben zich aangepast met de trein van oslo naar bergen de extreme omstandigheden, het is hun 'thuis'.

Met Norske Noorwegen Reizen reis je door heel Noorwegen. Alle Bestemmingen.
  • Filter Your Search. Ook de busrit is bijzonder mooi!
  • Meer beoordelingen bekijken.

Alle treintickets en treinpassen

Het eerstvolgende station ligt 62 kilometer verderop en is het eerste met het karakteristieke Noorse coronaatje op de a, dus stappen we uit. We luisteren naar verhalen over Vikingen en trotseren wat middelmatige regendruppels. Duits Witte belevenissen.

Meer info. Autovrij dorp Panaromaligging Goede ligging Treinexcursies Rustige ligging.

TravelBird gebruikt functionele cookies en analytische cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden. Om dit te vieren maakte de Norwegian Broadcasting Company NKR een spectaculaire minidocumentaire over deze mooie trei.

Om je heen zie je indrukwekkende fjorden. Ustedalen Appartementen. Naar de winkel.

Meer reismogelijkheden in Noorwegen

Wandelkaart Turkart Sigdal - Rollag Nordeca. Voordat je kunt genieten van het mooie landschap vanuit de trein breng je een paar dagen in Oslo door. Widerøe — de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië.

Copyright Innovation Norway. Anderen strekken zich uit en worden langzaam wakker. Wandelkaart Turkart Indre Ryfylke Nordeca. Vakantiewoningen Myrkdalen Mountain Resort! Wandelkaart Topo Haukelifjell Nordeca. A Land : Noorwegen. Mijn vriendin en ik hebben de reis van Bergen naar Oslo gedurende de dag gemaakt.

Wie wil jij inspireren met dit reisverhaal? Deel het snel!

Toch blijkt dat we zelfs dat niet kunnen vinden in Arna. Oslo is niet alleen de hoofdstad van Noorwegen, maar ook het belangrijkste spoorwegenknooppunt. Na een fantastisch diner en een leuk gesprek wijzen de kinderen van het gezin ons een strandje waar we ons kamp voor die nacht kunnen opslaan. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Visit Norway.

De spoorwegen beslaan meer dan 3.

  • Stel rovri63 een vraag over The Bergen Railway.
  • Wij zaten tijdens deze rit aan de linker zijde van de de trein.
  • Een compleet nieuwe serie topografische kaarten voor Noorwegen
  • Een lijstje dat je regelmatig langs ziet komen is er een met de tien mooiste spoorlijnen van de wereld.

Het is een heel klein dorpje waar werkelijk niks is. We lopen eerst een tijdje rond door de bibliotheek op zoek naar de Nederlandse klassiekers in Noorwegen. Een absolute must is de Flmsbana, een treintje tussen Myrdal en Flm.

Geilolia Hyttetun. l Meteen naast het station van l ligt het Kulturhus. Lees meer. En dan uiteraard in Mirdal eruit.

Spoorkaart - Scandinavië

De berijdbare wegen zijn goed weergeven, zowel de hoof. Wij zaten tijdens deze rit aan de linker zijde van de de trein. Wil je meer weten over Noorwegen?

Wandelkaart Turkart Romsdalseggen Nordeca. De spoorwegen beslaan meer dan 3. Zo kom je te weten hoe je een elektrische wagen oplaadt, welke banden je in de winter nodig hebt, welke regels gelden voor veiligheidsgordels en tolwegen.