Ongesteld worden na stoppen met pil

Geplaatst op: 08.03.2021

Nu 31 en sinds een week gestopt. Na wikken en wegen toch twee keer besloten om wéér met de dianepil te beginnen.

Daisy - 17 sep. Wij hebben nog geen kinderwens, maar wel gestopt met de pil omdat ik om mij heen verhalen te horen kreeg van een jaar tot 1,5 jaar ontpillen.

Dan kun je ervoor kiezen om nu alvast te stoppen met de pil en voorlopig voor condooms of een ander voorbehoedsmiddel zonder hormonen te kiezen.

Het zet dan niet door en soms wel. En wil nog niet zwanger worden.

Dus als je geluk hebt en direct zwanger wordt…gefeliciteerd. Jennifer Lopez wordt geinterviewd door haar tweeling x. Dus ik aan de pil. Lobke - 10 dec. Ik vind het ergens wel een beetje beangstigend.

Ik had ook minder klachten zonder pil qua dagen ongesteld en krampen etc. Nu heb ik een spiraaltje en hoewel dat beter bevalt heeft ook dat weer zo zijn nadelen. Ik zou ook nooit meer willen beginnen met de pil heb nu een vaste relatie ga bijna trouwen en financieel staan we goed samen.
  • Zwanger worden na de pil Zwanger worden kan in principe meteen na de eerste eisprong.
  • Dé zwangerschapsaankondiging voor je familie, een live echo van je kindje! Ondertussen nam ik voorzorgsmaatregelen door in iedere tas een paar tampons te stoppen, voor het geval dat ik ongesteld werd terwijl ik niet thuis was.

242 reacties

Maar, mijn stemmingen zijn wel normaal, of in ieder geval te handhaven. Maar goed.. Ook hormonen dus. Het is sinds een paar maanden uit met mijn vriend en ik dacht: weg met de pil!

Korting op vakanties. Feestdagenkalender Verjaardagstradities TV kijken en peuters Schoolkind Anoniem je hart luchten Bijzonderheden Autisme Leerzaam Helpen in het huishouden Naar school Low-budget doetips voor de vakantie!

Toen ik een jaar of 15 was en zoveel last van krampen had, vlak voor en tijdens menstruatie, ongesteld worden na stoppen met pil herken het probleem. Hoi, menstruatie. Het voelt alsof ik gewoon veel mensen stress en negatieve gevoelens ervaar. Mede doordat ik ook last had van acne. Zodra je stopt met de pil of andere anticonceptie komt je cyclus weer langzaamaan op gang en krijg je weer een gewo.

Welkom op de website van Babywatcher!

Sarah - 05 mei. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, maar het kan wel. Ik ben nu bijna een maand gestopt, en ben nu ongesteld geworden op de datum dat ik normaal ook ongeveer ongesteld zou zijn.

Dan is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts. Vooral de eerste cyclus kan lang op zich laten wachten, ongesteld worden na stoppen met pil. Ik moest hier wel even op reageren. Alles wat je wil weten over de verschillen. Geniet met het hele gezin en ga eropuit met kerst. En ik vind het wel eens fijn om te weten hoe mn lichaam reageert op geen toegevoegde hormonen.

De menstruele cyclus

Natalie - 08 nov. Zo nu en dan is het handig om dieper in te gaan op vragen rondom je menstruatie en daar gaan wij je bij helpen. De beslissing tot sterilisatie heb ik genomen, omdat ik steeds meer last kreeg van de pil: ik hield van tijd tot tijd veel te veel vocht vast, dan kwam ik in een week tijd 6 kg aan en had helemaal opgezette benen, gewoon olifantspoten. Baal er stiekem van dat ik een van de weinige ben die er niet beter van is geworden tot nu toe dan!

Blijft de menstruatie uit. Selina - 09 dec. Heb ik nu zeker een eisprong gehad. Toen ik was gestopt met de pil was ik daarna drie kilo aangekomen. Lin - 20 apr. Zo fijn als je weet dat je lijf nog werkt. Een andere prettige bijwerking kan zijn dat je meer zin hebt in seks.

Uitblijvende menstruatie

Ook merk ik dat mijn libido positief is veranderd. Wil je dit laten onderzoeken, maak dan een afspraak met je huisarts. Heb je het gevoel dat je wel eens zwanger kan zijn? Bij twijfel kun je natuurlijk altijd een zwangerschapstest doen.

Kan je daar wat meer over vertellen. Nu dus een spiraaltje. Wat een troep is het eigenlijk he.