Memo geschiedenis samenvatting hoofdstuk 2 havo vwo 1

Geplaatst op: 29.03.2021

Mythe: verhalen over goden en halfgoden, of een verhaal waarvan word gezegd dat het waar is maar er geen feiten van zijn. Samenvatting Bijlage 1 Reacties 4. Sporten olympische spelen hardlopen, worstelen, boksen, paardenrace, discuswerpen, speerwerpen en verspringen.

Het is gratis en je krijgt: Maak direct een profiel aan! Ook in corona-tijd. Alles wat je moet weten over de aanmelding voor numerus fixusopleidingen Studiekeuze Document uploaden Verkoop samenvattingen en andere studiedocumenten. Voorwaarden Gebruiksvoorwaarden Privacy beleid Auteursrecht Meld misbruik.

Studiedocumenten Studiehulp Oefenvragen. Taal Nederlands English. Hoofdstuk 5,6,7,8,9,10 en Ook in corona-tijd? Ongelijkheid In Griekenland hadden mensen verschillende verschillende rechten. De Grieken geloofden dat de goden hun leven en dood bepaalden en de hele wereld bestuurden met hun natuurkrachten.

We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet.
  • Welke 4 manieren zijn er om bestuur te organiseren en wat betekenen ze? Wat waren de bestaansmiddelen van de Grieken 2x?
  • Gratis profiel aanmaken.

Welke ongelijkheid was er in Griekenland 2x? Inloggen Eerst een account aanmaken? Alle rechten voorbehouden. Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

In Athene konden slaven zich soms vrijkopen: in Sparta waren de heloten bezit van de polis.

Meld je dan nu aan. Help je medescholieren. Bekijk al je notificaties. Kaopt slecht grapje luf joe 3 jaar geleden Antwoorden. Document uploaden.

Voorbeelden: Athene; Sparta.

Op de Akropolis hoge stad staat de grote tempel voor Athene. Registreren Inloggen Hoe werkt het. Dat lukte Julius caesar.

Slaaf: iemand die het eigendom is van iemand anders, en die dus niet vrij is en geen rechten heeft. Help je medescholieren. Bekijk al je notificaties. Hoofdstuk 2 5,8. Nieuw wachtwoord aanvragen E-mailadres. ThijsKA Goede samenvatting. Meld je dan nu aan.

Woordjes leren MeMo

Olympische spelen: spelen voor alle Grieken ter ere van oppergod Zeus, vanaf voor christus in Olympia gehouden. Sport was belangrijk. Erg veel werk in gestoken, top!!! Wat waren de bestaansmiddelen van de Grieken 2x?

  • Ze waren gescheiden door bergketens en water.
  • Na verovering van Gallië terug naar Italië tot opstand van Gallië, gevecht tussen Romeinen en Galliërs.
  • Inloggen Eerst een account aanmaken?
  • Het is gratis en je krijgt: Maak direct een profiel aan!

Bente Hoes Ik kan je helpen door schrijfopdrachten en werkstukken na te kijken op spelling en structu Camouflage jas met bontkraag het overnemen van de Romeinse cultuur door de volken die bij het rijk hoorden. In ruil voor het beschermen van hun polis kregen ze inspraak in het bestuur aristocratie. Kies opleiding x? Maak direct een profiel aan?

Jongens uit Sparta kregen een zware militaire training. Bladeren Studiedocumenten Samenvattingen, collegeaantekeningen en uitwerkingen.

Spartanen die de militaire training en dienstplicht hadden vervuld kregen burgerrecht. Een ander veelgebruikt boek voor geschiedenis in het voortgezet onderwijs is Geschiedeniswerkplaats.

De Grieken noemden hun land Hellas.

Hoofdstuk 5,6,7,8,9,10 en Van het boek Memo. Bekijk al je notificaties. Orintatie Grieken zijn beroemd geworden door hun bouw kunst, denken en manier van besturen.