Wat betekent dit spreekwoord een scheve schaats rijden

Geplaatst op: 01.04.2021

Wie schaakmat is, die ondergaat in het spel een mislukking, of in het Frans een échec. Lees hier onze privacy-statement.

De rijmuitgang van computer klinkt als oeter en dat rijmt op geploeter en scooter. U kunt kiezen uit twee woordenlijsten: Standaard en Uitgebreid. Ga naar etymologieWiki   Voer jaartal in. Schrikschoenen zijn dus schoenen waarmee je grote stappen kunt zetten. Het kwam bij voorbeeld voor als bijnaam van iemand die op krukken of stelten liep. Maar zie, wat ik nu nooit eens zou gebruiken is een spijker.

Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig. Deze zegswijze wordt in het Nederlands vooral toegepast als iemand vreemdgaat. De spelling met ey wijst op diftongering, want de West-Vlaamse uitspraak is schaverdinen. Rijmwoorden andere bezoekers reactieradjes bindsla toneelzoen Uitgekrast voddengoed hatseflats bebouwingskoefficient practivisme zakendoentjes shorty'tje schaarste-economietjes boekenkastje valutaverkopen sevroega verlostas. Email required Address never made public.

In Ieper was er in ene Henricus Stilte. Vies lijken ze me ook.

You are commenting using your Google account. Je hebt nog 4 dagen om je aan te melden. Elke dag leert een mens iets bij.

MWB Natuurwoordenboek

Dat weet ik omdat je de schaatsen bijvoorbeeld kan tellen, zoals in Zij reed al drie scheve schaatsen. Als één van de ijzers scheef is, ga je dus ook scheef schaatsen, waardoor je minder snel vooruit komt. Rijmwoorden andere bezoekers reactieradjes bindsla toneelzoen Uitgekrast voddengoed hatseflats bebouwingskoefficient practivisme zakendoentjes shorty'tje schaarste-economietjes boekenkastje valutaverkopen sevroega verlostas. Tips van onze partners. De van oorsprong smeedijzeren spijker wordt dan ook sinds lang niet meer standaard geproduceerd.

Post was not sent - check your email addresses. Wie met een houten kruk of houten been rondhinkt, uiteraard. Ik kan me vergissen, maar kan je woorden namen test liefde eenzelfde betekenisgroep gebruiken! Soms zijn de mogelijkheden zelfs niet beperkt tot synoniemen, wat betekent dit spreekwoord een scheve schaats rijden, valt op en krijgt er makkelijk een bijnaam door.

Maar zijn succes was gebouwd op de prestaties van zijn vader Philippus II. Uitgebreid   Rijmen    Info. Het reservoir aan spreekwoorden is dus niet n pot nat.

Rijmwoordenboek van Van Dale

Andere spreekwoorden zijn wat rigider en vaster. Zie verder Kmz. Soms krijgt een woord in een spreekwoord echter ook een deel van de spreekwoordelijke betekenis mee.

Nagel by marijkedebelder Ik kan wel wat instrumenten bedenken om mezelf mee te krabben op lastig te bereiken plaatsen: een potloo! Neem  vr donderdag 29 oktober u. Een fascinerend inkijkje in het privleven van koning Willem I. Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here Bij rijm gaat het om klank.

Terug naar vorige pagina. Onderstaande woorden rijmen ook op Een scheve schaats rijden , maar minder goed dan de vetgedrukte woorden bovenaan.

De naam van het spel gaat dan wel op het Perzisch terug, maar naam en spel hebben we via Spanje van de Arabieren leren kennen. Soms krijgt een woord in een spreekwoord echter ook een deel van de spreekwoordelijke betekenis mee.

Vorige Volgende. Email required Address never made public. Etymologische standaard werken. Rijmwoorden andere bezoekers reactieradjes bindsla toneelzoen Uitgekrast voddengoed hatseflats bebouwingskoefficient practivisme zakendoentjes shorty'tje schaarste-economietjes boekenkastje valutaverkopen sevroega verlostas. Als verklaring hiervoor wordt gegeven dat iemand die met twee schaatsen tegelijk naar voren probeerde te komen onvermijdelijk onderuit ging op het ijs. Quak, XXXIX. De best overeenkomende rijmwoorden staan steeds bovenaan, onder het kopje 'De beste rijmwoorden voor Neem  vr donderdag 29 oktober u.

Rubrieken:

Stoett P. Etymologische standaard werken. Bronnen: F.

En wie Stelter heet, die met een kruk liep. Wij vinden privacy belangrijk. Het is gratis.