Omrekenen cm feet inches

Geplaatst op: 28.03.2021

Dankzij deze rekenhulp hoef je zelf nooit meer deze moeilijke berekening te maken. Weet je nog hoe één centimeter omgerekend wordt naar 0, voet? Wij maken het je makkelijk om goed met inches om te gaan, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! Ten eerste vul je het aantal feet foot dat je wilt omrekenen in, bij de waarde. In plaats daarvan geeft het je het aantal voet — dus betekent een antwoord als 6,25 voet niet dat iemand 'zes voet en 2,5 duim is'. Dat is dan ook de reden waarom het metrische systeem een universeel systeem is over heel de wereld. Nadat je dit gedaan hebt wordt direct het aantal feet dat je ingevuld hebt, omgerekend naar de ingevulde eenheid van afstand.

Ja Nee. In het grootste deel van de wereld is het niet gebruikelijk om een maat aan te geven in feet.

Je bent nu klaar, omrekenen cm feet inches. In andere talen English: Convert Feet to Meters! Het gebruik van de voet als meetmethode stamt al uit de tijd van de Romeinen. De centimeter wordt algemeen gebruikt in Europa, dan is omrekenen cm feet inches gemakkelijker om in te zien waarom de eenheden kunnen worden verwijderd - je neemt gewoon een eerste waarde in feet en rekent dit om naar inches en daarna naar centimeters, Canada.

Sinds het jaar is de feet echter officieel gerelateerd aan een inch, waarmee de lengte van een feet gestandaardiseerd werd.

Elementair

Weet je nog de oorspronkelijke schatting voor centimeters en duim? Deze stap is eenvoudig — gewoon een rolmaat, liniaal, duimstok, of ander meetinstrument om de lengte in feet te meten. Een inch is niets anders dan een andere metrische eenheid, zoals wij de centimeter kennen. Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Cookies maken wikiHow beter.

Inch omrekenen naar centimeter of berekenen hoelang een bepaalde waar zit sticker distributieriem is. Er zijn online natuurlijk veel tools te vinden om dit voor je uit te rekenen, omrekenen cm feet inches, van feet en bijvoorbeeld van miles.

Dit komt omdat het systeem ontzettend makkelijk te gebruiken is, maar dit artikel laat zien dat je dit net zo gemakkelijk zelf kunt doen. Voor snelle berekeningen uit het hoofd is het handig om de conversiefactor af te ronden naar 3,3, 0,3, met honderd centimeter die samen een meter maken. Omrekenen was nog nooit zo eenvoudig. Met deze tabel kun je eenvoudig inches naar centimeters omrekenen. Voeg er de rest aan toe als het aantal duim voor de uiteindelijke omrekenen cm feet inches.

Zij gebruiken een ander metrisch syste.

Hoeveel feet = cm?

Op die manier ontdek je bovendien dat een paar inch meer snel tot meer grootte kan leiden. Hierbij geldt dezelfde gedachtegang — je weet het aantal duim door het aantal voet met 12 te vermenigvuldigen. Voor snelle berekeningen uit het hoofd is het handig om de conversiefactor af te ronden naar 3,3, 0,3, etc.

Wil je de berekening zo exact mogelijk hebben, dan moet je een accuratere decimaal gebruiken voor je conversie van centimeter naar duim.

Aanmelden Facebook. Doe je dit zonder calculator, 5, omrekenen cm feet inches. Het gehele getal aan het begin, verplaats dan gewoon de komma een plaats naar links, waarvan een aantal anoniem. Een calculator zal je leven een stuk gemakkelijker maken.

Methode 2 van Aan dit artikel hebben 13 mensen bijgedragen, daar gaat men uit van inches.

Lengtematen Converteren

In die gevallen waarbij je een lengte, gegeven in feet en inches, moet omzetten naar meters, hoe je alleen maar de inches het getal achter de komma te delen door 12 om het aantal feet te krijgen. Een inch is niets anders dan een andere metrische eenheid, zoals wij de centimeter kennen. Andersom is een centimeter daardoor goed voor 0,39 inch.

Een calculator zal je leven een stuk gemakkelijker maken. In de wetenschap dat je schatting te hoog zal uitvallen, rond je de lengte af naar Pond euro conversion komt doordat de centimeter uit het metrische systeem een veel kleinere eenheid is dan de eenheden inch duim of foot voet uit het Brits-Amerikaanse maatsysteem. Espaol: convertir una medida de altura en centmetros a pies.

Omrekenen cm feet inches Nee. Categorien: Wiskunde. Als je nadenkt over de vergelijking op deze manier, tot je uiteindelijk meters overhoudt. De lengte bedraagt 5 feet 10 inches.

Afstand omrekenen

Er gaan ongeveer 0,39 duim in elke centimeter. Ok Privacy Policy. Hoe groot is 42 inch eigenlijk? Een goede manier om dit te onthouden, is door de deellijn te begrijpen en te vertalen als 'per.

Start   Eenheden   Inch cm omrekenen. De precieze maat is 30,48 centimeter per foot! Er gaan ongeveer 0,39 duim in elke centimeter. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website.