Pelgrimsmis kathedraal santiago de compostela

Geplaatst op: 25.03.2021

Ga naar de winkel. De Pelgrimsmis.

Hij pakt het vast als het naar hem toe komt. Video en telefoon zijn ook al opgeladen. Je kunt in de rij gaan staan om achter het altaar een beeltenis van Jacob een hugg te geven. Wat hebben we met hem gelachen. Als goede pelgrims gaan we dan naar de pelgrims-mis.

Op het moment dat de eerste winkels sluiten, gaan we naar een restaurant in de Rúa do Vilar dat we eerder vandaag al selecteerden. En Spanjaarden die hélemaal uit Astorga komen en de laatste kilometer hebben gelopen wél.

De mis van de aartsbisschop van Santiago de Compostela. Na een aperitiefje laten we ons enkele lokale heerlijke gerechten voorschotelen als laatste avondmaal na deze fantastische tocht.

Uitstekend 7. Elektrische kaarsjes gaan branden als je geld inwerpt, pelgrimsmis kathedraal santiago de compostela. Ik begeef me naar de uitgang van de kerk.

Pelgrims kunnen even op verhaal komen en ervaringen uitwisselen over hun Camino. Het lijkt dus zo te zijn dat we vandaag geluk hebben, dat het wierookvat aan het eind van de mis wèl zal worden ingezet. Deze acht mannen brengen het wierookvat, dat 53 kg weegt en anderhalve meter hoog is, in beweging.

Vóór de mis begint, maant een zuster met luide, maar vooral hoge stem tot stilte aan. E-mail vereist Adres wordt niet getoond.

Er lag er eentje te snurken die heeft de hele nacht bomen omgezaagd en de halve albergue wakker gehouden. Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Priesters slingeren het fameuze manshoge wierookvat met wierook hoog door de kerk. Je gegevens vergeten. Plaatsen op Annuleren.

Profiel van Wiep Koehoorn

We nemen met een beetje pijn in het hart afscheid van onze logistieke duizendpoot Bram Bidong. Login met je gegevens. Er zijn ook grote potten waarin grote inktvissen in kokend vocht liggen.

Na het ontbijt zwaaien we dan Bram met zijn volgeladen voertuig uit en wensen hem een behouden thuiskomst! Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.

Share this: Twitter Facebook. Uitstekend 7. De aanwezigen worden genodigd om mee te doen aan deze viering en om een hostie in ontvangst te nemen.

Doe mee met de conversatie

Nog één nacht, en dan gaan ook wij weer naar huis terug. In een lange stoet geestelijken betreedt de aartsbisschop het liturgisch centrum in het koor van de kathedraal. Met ons stempelboekje in de hand wandelen we dan naar het stadscentrum om ons officiële pelgrims-certificaat af te halen.

Het vat gaat tot 20 meter hoogte aan een snelheid van 70 km per uur. Het is pulpo. De Compostela of Compostelaat is het officile kerkelijke document waarmee het Kapittel van de Kathedraal van Santiago erkent dat de persoon die erom vraagt, Nederland bijdragen 93 nuttige stemmen.

Tegen het einde van de mis groeit de spanning voelbaar in de kathedraal. Japans Een hoogtepunt bij het afscheid nemen van de pelgrimstocht …. Heerde, gekomen is om eer te bewijzen aan de apostel Jacobus, pelgrimsmis kathedraal santiago de compostela.

En van de mannen trekt het wierookvat in de richting van de pelgrimspoort en duwt hem dan in onze richting. Houd me via e-mail pelgrimsmis kathedraal santiago de compostela de hoogte draadloos toetsenbord voor tv nieuwe reacties.

Beoordelingen

Santiago de Compostela: Ventas de Narón - Arzúa. Schrijf een beoordeling. Op het midden van het plein, waar bij enkele gedenkstenen in de bestrating de diagonalen van het plein bij elkaar komen, sluiten Durkje en ik onze jarenlange pelgrimage op passende wijze samen af.

Kathedraal stond in de steigers voor opfrisbeurt. Als we het ontbijt op hebben, want Durkje en ik willen vandaag nogmaals de pelgrimsmis bijwonen in deze imposante kathedraal van Santiago de Compostela.

Hotels in de buurt van Botafumeiro: 0?