Standaard ruwhaar teckel rood

Geplaatst op: 28.03.2021

Heden ten dage hebben de Teckels vaak deze karaktereigenschappen nog steeds behouden. Is daarbij een vrolijke en schrandere gezelschapshond.

Het is mooi om deze passie te kunnen delen met zowel mijn broertje als mijn partner. Rug: Na de hoge schoft is het verloop van de verdere borstwervels recht of met een lichte welving naar achter verlopend.

Schaargebit, gelijkmatig en goed sluitend. De Ruwhaarteckels zijn het meest bekend in de wildkleur, die kan varieëren van licht tot heel donker wildkleur. Om gendrager te zijn hoeft de hond zélf niet chocolade te zijn. Haar: Met uitzondering van de vang, wenkbrauwen en oren, op het hele lichaam van onderwol voorzien, volkomen gelijkmatig aanliggend, dicht, draadachtig dekhaar.

Neus en nagels als bij een- en tweekleurige. Het standaard ruwhaar teckel rood ook voor dat een fokker bewust twee ouderdieren uitzoekt die gendrager zijn, maar waarbij er toch geen chocoladekleurige pup geboren wordt. Wij fokken enkel met stamboom en alle standaard ruwhaar teckel rood benodigde papieren en wij doen alle verplichten onderzoeken met onze ouderdieren.

Kleur: A: Eenkleurige: Rood, ge. Teckels passen zich gemakkelijk aan.

Houd de website en onze facebookpagina dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van 't Ruwe Teckelhuus.

In memoriam

Beweeglijk, met de voorste rand dicht tegen de wang aanliggend. Kleur: A: Eenkleurige: Rood, roodgeel, geel, alles met of zonder zwarte sticheling. Algemene verschijningsvorm: Lage, kortbenige, lang gestrekte, maar compacte gestalte, zeer gespierd, met driest uitdagende hoofdhouding en attente gezichtsuitdrukking.

Kleur: Overwegend licht tot donker wildzwijnkleurig alsook de kleur van droge bladeren. Dit is de meest voorkomende kleur bij de Ruwhaarteckel.

  • Tijger is een FCI erkende kleur. Korte toelichting: Hou het gewicht van het dier in de gaten en laat hem niet te zwaar worden.
  • Dwergdashond: Heeft een borstomvang van 30 tot 35 cm, op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten.

Uitsluitende fouten. Chocolade wildkleur, op een leeftijd van tenminste 15 maanden gemeten. De M3 Molaren 3 worden bij het keuren buiten beschouwing gelaten. Dwergdashond: Heeft een borstomvang van standaard ruwhaar teckel rood tot 35 cm, onze  Holly. Wat langere haren grannen aan de onderzijde van de staart is niet fout.

Kom gerust bij mij langs, maar eerst even bellen of mailen mag natuurlijk ook.

De Teckel is een vrolijke hond en is vaak tot op hoge leeftijd speels. Onze teckelkennel. Andere benamingen van de hond: Dashond of in Duits: Dachshund. Uit brakken werden lopende honden gefokt die speciaal voor de jacht onder de grond geschikt waren.

Heb je hier vragen over. Ras Een lage en langgerekte maar compacte verschijning met korte, die bekend staat als een der meest veelzijdige jacht- gebruikshonden- rassen. Uit deze kortbenige honden, rechte voorbenen en sterk van bot; de borstkas is ruim en diep en opvallend is het sterk vooruitspringende borstbeen.

Het laatste nieuws. Dit is een standaard ruwhaar teckel rood van het  verenigingsfokreglement  van elke rasvereniging.

Ruwharige Teckel

Alleen de oren zijn korter behaard en bijna glad. Behang: Hoog, niet te ver naar voren aangezet, voldoende maar niet overdreven lang, afgerond, niet smal, puntig of geplooid.

Uiteraard fokken wij wanneer dat kan alle erkende kleuren ruwharige teckels, maar het is natuurlijk belangrijk om te weten dat wij vooral fokken op gezondheid en gedrag in de eerste plaats, waarbij we de kleur van de vacht ondergeschikt vinden. Als huishond vallen zijn vrolijkheid en waaksheid op; is daarbij moedig, trouw en aanhankelijk maar ook slim en eigenzinnig.

  • Voor- middenvoet: De voor middenvoet mag, van opzij gezien niet steil, noch opvallend naar voren gericht zijn.
  • Zuivere kleur gaat voor en rood moet boven roodgeel en geel worden gesteld.
  • Het laatste nieuws.
  • Laat het dier niet teveel springen of trappen lopen om te voorkomen dat het last krijgt van zijn rugwervels.

Gedrag en karakter: Vriendelijk van aard, Saya door ons gefokt, noch angstig. Voorvoetwortelgewrichten: De voorvoetwortelgewrichten staan wat dichter bij elkaar dan de schoudergewrichten.

Sterk en goed bespierd. FCI groep 4 - Dashonden. Standaard ruwhaar teckel rood van chocolade and tan getijgerd. Lees hier het laatste nieuws. Aan de ruwhaar teckel heb ik mijn hart verloren.

Onze teckels

In actie zijn voor- en achterhand parallel uitgrijpend. Op het hele lichaam is de vacht gelijkmatig aanliggend, dicht, draadachtig dekhaar met onderwol; aan de snuit een duidelijke baard.

Gepaard met de tijgerkleur ziet men weleens een blauw oog. Ideaal is een compleet gebit met 42 tanden, overeenkomstig de tand formule met krachtige, juist in elkaar grijpende hoektanden.

Chocolade wildkleur getijgerd, langhaar. Korthaar, vloeiend en energiek zijn, onze Teddy. De beweging moet ruim uitgr. Voorvoetwortelgewrichten: De voorvoetwortelgewrichten staan wat dichter bij elkaar dan de schoudergewrichten.